Vodnik za kupce - Aluminijastih in PVC robnikov:


Vrtne obrobe so sorazmeroma nov produkt s katerim urejamo okolico hiš in parkov, vendar se kljub temu izkazujejo kot odličena komponenta za zamejevanje ali ločevanje dveh raličnih delov našega vrta, peščenih poti ali cvetličnih gredic. Robnike načeloma najdemo v različnih materialih, včasih so bili najbolj pogosti robniki z betona ali kamna, trenutno pa so najbolj popularne tako imenovane "nevidne obrobe" najpogosteje s plastike (PVC) in aluminija. vsak od materialov ima svoje specifike, katere bomo spoznali v tem članku.

 
External link opens in new tab or window

Aluminijasti robniki:

V Kamen Stožice nudimo robnika v dveh dimenzijah. Oba sta dolga 2,50 metra. Obrobe imajo posebne utore, s katerimi več robnikov povežete in s tem tvorite poljubno dolg robnik. Aluminijasti mejniki se lahko do neke mere upogibajo, zato kar brez skrbi če želite z robniki ustvariti razgibano ureditev. Prvi je visok 10 cm in je najpogostejša izbira vseh, ki želijo ločiti travo od cvetlične grede, nasutja okrasnih prodnikov, lomljencev, dekorativnih kamnov in borovega lubja. Medtem ko je izbira robnika višine 14 cm po navadi rezervirana za poudarjanje dvignjenih cvetličnih gredic. Prav te aluminijaste obrobe se lahko dodatno pritrjuje s klini, ki nam omogočijo nivojsko izpostavitev gredice v višini do 10cm.

Aluminij je priznan material, saj je močan in vzdržljiv, zaradi česar je odličen za uporabe pri izdelavi parkov in prostorov, kjer je veliko pretoka. Ena izmed najbolj znanih lastnosti aluminija je ta, da material ne rjavi in za vedno ohrani svoj sijaj, zato bo vaš vrt postal zapeljiv. Ker so robniki z vrha zelo tanki bodo vaši ureditvi okolice dodali moderen in eleganten videz.Plastični ali PVC robniki:

Plastične robnike najdete v dveh višinah 6 in 8cm. Oba profila sta dolga 1 meter in sta v obliki črke L, prav tako imata utore s katerimi jih povežete in tvorite poljubno dolge zamejitve. Robnike na zemljo fiksiramo s klini, povprečna uporaba klinov je 2,5 na meter. Pogosto plastične robnike izberejo stranke, ki jim je mar za faktor cene proti učinkovitosti. So zelo lahki in preprosti za vgraditev. Obrobe s PVC-ja so zelo fleksibilne in z njimi lahko ustvarjamo poljubne krivulje prav tako pa so odlični za izdelovanje krogov.

So zelo obstojni, ne rjavijo in se ne razgrajajo, ker so narejeni s reciklirane plastike in jih je možno reciklirati in ponovno uporabiti so okolju prijazna trajnostna rešitev. PVC obrobe so najboljša izbira za domače mojstre in za okolja, kjer ni preveč pretoka ljudi. Največkrat z robniki ločimo travo od nasutja raznih okrasnih kamnov ali borovega lubja ali pa z njimi ločimo našo cvetlično gredo ali peščeno pot in s tem poskrbimo, da se trava ne vrašča v omenjene dekorativne elemente.


Prednosti uporabe ALU in PVC robnikov:

Obe vrtni obrobi je precej lažje vgraditi kot betonske ali kamnite, saj so precej lažji, ni jih potrebno zabetonirati. Oba vrtna robnika se z lahko razreže na poljubne dolžine z ročnim orodjem v kolikor nimate kotne brusilke ali električne žage in ju lažje ukrivite v obliko, ki ste si jo zamislili. V kolikor boste čez čas renovirali vašo ureditev okolice, lahko robnike odstranite in ponovno uporabite in prispevate k trajnosti našega planeta.

Druga prednost, ki jo nudijo PVC in ALU robniki je njihova vsestranskost, kot tradicionalne rešitve. Uporabljamo jih za zamejevanje trave, kot zamejitev cvetlične grede, kot robnik med travo in drugimi dekorativnimi materiali, ali pa kot robnik okoli drevesa ali ribnika. Odlični so tudi če želite čez vašo zelenico urediti peščeno stezico, ki bo izgledala definirana. Robnik pa bo poskrbel, da se trava ne bo vraščala v pot in da pesek ne-bo bežal na travo.

Vrtne obrobe s PVC-ja in aluminija so precej stroškovno učinkovit material, kot tradicionalna beton in kamen. So cenovno dostopni, preprosti za uporabo, lahko jih vgradimo sami z minimalno znanja in orodja in ne potrebujejo vzdrževanja. Kar predstavlja pravo izbiro za vse, ki ne želite za ureditev okolice prekomerno stanjšati denarnice.

Nevidni robniki so okolju prijazen produkt, saj so narejeni z gradiv, ki jih lahko recikliramo ali pa ponovno uporabimo, zato so trajnostna in okolju prijazna rešitev.Aluminijasti robniki za zamejevanje okrasnih kamnov

Nevidne aluminijaste obrobe so trenutno en bolj popularnih produktov, to jim uspeva zaradi tega ker so tanjki, so praktično neopazni opravljajo pa veliko delo in sicer preprečujejo vraščanje trave in plevela v cvetlično ali kamnito nasutje. So zelo lahki, obstojni in odporni na rjo in korozijo. Montaža je zelo preprosta in to lahko strite sami, kot vikend projekt. Robniki so na voljo v dveh velikostih, 10 in 14cm te višje je možno pritrditi s klini. Ker robniki ne rjavijo in imajo svoj čudovit kovinski sijaj s katerim dodajo eleganco in sofisticirajo vašo cvetlično gredo. Lahko jih uporabimo na modernih vrtovih, kjer uporabljamo komplksnejše linije, prav tako pa so primerni za minimalitične zasnove. So cenovno ugodna rešitev, predvsem ker vam nebo potrebno več puliti trave z vaše grede ali nasutja.
Spremna beseda za konec

Ko vas življenje postavi pred odločitev izbire materialov za zamejitev različnih delov vašega vrta, vam zagotavljamo, da so aluminijasti in plastični robniki prava rešitev za vsak vrt. Saj so cenovno ugodni, na voljo so v različnih velikostih, preprosti za namestitev, omogočajo da ste kreativni, so lahki in trajnostni.

V podjetju Kamen Stožice ponujamo Aluminijaste in PVC robnike visoke kakovosti, ki imajo dolgo življenjsko dobo in so popoln produkt za vse ki boste letos urejali okolico vaše hiše. Na voljo so v različnih dolžinah, višinah in oblikah. Zato ne odlašajte in nas obiščite v našem razstavnem prostoru, kjer si lahko ogledate razne produkte za ureditev okolice in še letos obnovite vaš vrt, naj postane rajska oaza, kjer se boste sproščali in pozabili na skrbi vsakdana.