Marmorni prodec
Nero Ebano


Marmorni prodec je priznan material s katerim že dolgo spreminjamo videz vrta ali pokrajine.


Oglejte si granulacije, ki so na voljo

 

Dimenzije

External link opens in new tab or window

 O prodniku

Na voljo je v različnih granulacijah in pakiranjih:

Nero Ebano
5-12mm

Nero Ebano
7-15mm

Nero Ebano

15-25mm

Nero Ebano
25-40mm

Nero Ebano
40-60mm

Nero Ebano
60-100mm


Uporaba okrasnih marmornih prodnikov:


Marmorni prod je zelo vsestranski produkt in se uporablja za vrsto različnih aplikacij na vrtu.


Nekatere najpogostejše uporabe so:


  • Dovozne in sprehajalne poti iz marmornega proda –  Ker se ga drobi v majhne granulacije, je po njem enostavno hoditi in voziti. Pri uporabi za take poti priporočamo uporabo gramozne stabilizacije (satovje, v katerega nasujemo pesek, da ostane na mestu, se ne poznajo kolesnice in se še lažje hodi po njem.
  • Substitut za travo – Če iščete alternativo za travo ali pa se vam na senčnih delih vanjo vrašča mah. Preprosto se odločite za drugo teksturo in tam nasujete marmorni prodec ali pa od vaših rastlinah ali cvetličnih gredicah. Marmorne drobljence je v takih aplikacija dobro zagraditi z ALU in PVC robnikih.
  • Vrtnarjenje – Prodnik je odlična zamenjava izdelkov za mulčenje, saj zagotavlja enake učinke kot mulč le, da je tekskturno in vizualno bolj prijetno za oko. Poleg tega ohranjo zdravo zemljo saj ostaja prijetno vlažna in nase ne vabi žuželk ali drugih škodljivcev.
  • Nagrobni prodec – Marmorni prodec je že vrsto let uveljavljen kot dekor za grobove naših ljubljenih.
  • Industrijske aplikacije – Uporablja se ga tudi kot prodec za teraco tlake, različne elemente iz brušenega betona ali pa kot Venecijanski tlak. Pri teracu pride do izraza predvsem njegova barvna paleta, saj z njo ustvarjamo pisan in zanimiv, vzdržljiv pod.

  • Kamen za gabione – Marmorni prodec je na voljo tudi v večjih granulacijah 40 al-60 in 60-120, ki so kot nalašč za polnilo panelnih ograj.
  • Apliciranje v vodnih okoljih – Če imate doma vodnjak, ribnik ali potok boste ugotovili, da marmorni drobljenci igrajo enako pomembno vlogo tako na suhem kot v vodi.